Parisuhteen joulukalenteri kirkon somehitti

Espoon seurakuntien paperinen joulukalenteri näyttää tältä.

Seurakunnissa ja kirkollisten toimijoiden ja järjestöjen piirissä on herätty toteuttamaan sosiaalisen median joulukalentereita. Kyseessä on tuttu ja joulun odotukseen sopiva formaatti, joka istuu hienosti myös nettiin.

Facebookissa toimiva Parisuhteen joulukalenteri  lienee kalentereista suosituin. Sen sivulla jaetaan päivittäin yksi toiminnallinen virike suhteen parantamiseen. Esimerkiksi joulukuun 3. päivän vinkki oli: ”Tee tänään jotain sellaista, jolla ilmaiset kumppanillesi rakastavasi häntä. Jos haluat, niin tee se tavalla, jota hän ei osaa odottaa!” Sivu on kerännyt peräti 21 000 tykkäystä. Sen toteuttavat ja tuottavat Hyvinkään-Riihimäen alueen perheasiain neuvottelukeskuksen työntekijät.

Lastenkirkko.fi:n perinteisesti toteuttama kalenteri sisältää tällä kertaa esimerkiksi Youtube-videoita, digitaalisista oppimateriaaleista teettettyjä osioita ja pelejä. Lahden seurakuntayhtymän  Instagram-kalenteri esittelee 24 eri puolilla kaupunkia sijaitsevaa jouluseimeä. Tili on nimeltään @lahdenjouluseimet.

Suomen Lähetysseuran Kauneimpien Joululaulujen adventtikalenteri on puolestaan blogipohjainen.  Jokaisena adventtina uusi bloggaaja pääsee jakamaan ajatuksia joulusta ja tämän vuoden keräyskohteesta: rauhasta. Joulukalenterin avasi valokuvaaja Meeri Koutaniemen pohdinnoillaan Kolumbia-matkastaan. Blogia jatkavat muun muassa televisiosta tuttu pastori Kari Kanala ja Raskasta Joulua –levyltä sekä Northern Kings –kokoonpanosta tuttu muusikko JP Leppäluoto.

Kansanlähetys puolestaan tekee työtään eri puolilla maailmaa tutuksi Suuressa mukana -videojoulukalenterilla. Julkaisun huomioarvoa on taitavasti nostettu päivittäisillä tuotearvonnoilla. Arvontaan osallistuminen ei edellytä oikeaa, vaan ainoastaan asiallista vastausta päivän kysymykseen.

Aktiivisesta sometuksesta tunnettu Keravan seurakunta tuottaa Snapchatiin Snapventtikalenterin. Lyhyet video julkaistaan myös seurakunnan Facebook-sivuilla. Espoon seurakuntien Esse-lehden tavallista laajemmassa jakelussa mukana saapunutta paperikalenteria täydentää verkkoversio. Jokaisesta luukusta avautuu pieni jouluaforismi.

Tässä oli vain muutama kirkollinen poiminta. Vinkkaa meille hyvä somen joulukalenteri!