Kirkollisten Instagram-tilien kärkikolmikko porskuttaa reippaasti

Seuraajamäärä on vain yksi somemittareista, mutta kelpo alku selvitettäessä kuinka keskeinen asema ”kirkonmäellä” on sosiaalisessa mediassa. Tämä katsaus perustuu nopeaan kartoitukseen, ja saattaa hyvinkin kaivata täydennystä. Alla oleva tuore Instagram-listaus koskee organisaatioita, ei henkilökohtaisia tilejä.

Listaus on laadittu sitten, että samalla voi verrata nykytilaa kolmen kuukautta sitten esittelemiimme lukuihin Instagramin kirkollisesta Top 10:stä.

Jouluradion kasvu on ollut omaa luokkaansa, mutta myös Kirkko Suomessa ja Maata näkyvissä -festivaali ovat kyenneet reippaaseen nousuun.

Tilin nimi ei aina kerro suoraan ylläpitäjätahoa. Valomerkki on pk-seudun seurakuntien verkkomedia. UskoToivoRakkautta ylläpitää Helsingin seurakuntayhtymä.

Rehellisyyden nimissä on sanottava, ettei kirkko ole läheskään jäsenmääränsä kokoinen toimija Instagramissa.

Suluissa vastaava syyskuun 9. päivän luku. Pakilan seurakunnan on tulokas listalle,  siksi vertailulukua ei ole. Tästä pääset edelliseen listaukseen

Luvut listattu 9.12.2015

Kirkolliset organisaatiot Instagramissa

1. Jouluradio 3908 (1119)