10 käskyä someen

KP_SOMEMPI_KANSIrajattu

Sosiaalisen median ohjeita eli eräänlaisia käskyjä on listattu pilvin pimein. Halusimme itsekin laittaa kortemme kekoon ja muovata  kymmenen käskyä. Ne ovat kiteytymiä siitä, mitä kirjan tekeminen ja siihen tehdyt haastattelut ovat opettaneet.  Ne nousevat kirkollisen viestinnän maailmasta:

1. Käytä rohkeasti monia somevälineitä. Jos käytät yhtä, sekin riittää. Jos et käytä yhtään, saat anteeksi.

2. Vapaaehtoinen viestijä on mahdollisuus, ei uhka. Vapaaehtoinen: tarjoudu rohkeasti. Työntekijä: uskalla luopua, anna vastuuta, ole kärsivällinen.

3. Ole tunteva, mutta vältä raivoa. Kuvittele itsesi samaan tilaan keskustelukumppanisi kanssa.

4. Kerro someonnistumiset iloiten, jaa myös epäonnistumiset muiden opiksi. Moka on lahja.

5. Mittaa onnistumistasi sosiaalisessa mediassa. Älä erehdy luulemaan, että ne ovat mitta ihmisyydestäsi.

6. Tykkäys ja toisten seuraaminen ovat tärkeämpiä kuin hiljaisuus tai seuratuksi tuleminen. Sormenpää ei kulu tykkäyksistä.

7. Et voi milloinkaan jakaa liikaa hyviä uutisia tai positiivista palautetta.

8. Älä jeesustele somessa, mutta puhu rohkeasti asioista jotka ovat sinulle ja taustayhteisöllesi a ja o.

9. Jos pelkäät somea, kokeile kerran tai pari. Jos some ei sovi sinulle, älä asetu esteeksi alaisen, ystävän, naapurin tai kollegan halulle olla aktiivinen.

10. Tunne rajasi. Älä uhraa somen alttarille lähisuhteitasi, mutta somessakin voi palvella. Somessa on elämää mutta elämässä on muutakin kuin some.

Lue Somempi seurakunta -koulutuksesta tästä

Tilaa kirja tästä