Helsingin hiippakunta sometilastojen kärkijyrä

Tilastojen valossa Helsingin hiippakunta on ottanut sosiaalisen median parhaiten haltuunsa. Mikkelissä ollaan toistaiseksi vielä lähtökiihdytysvaiheessa.

Näin voi päätellä analysoitaessa seurakuntien ja kirkollisten vaikuttajien seuratuimpia Facebook-, Twitter- ja Instagram-tilejä. Somempiseurakunta selvitti, miten suosituimmat tilit jakaantuvat hiippakunnittain. Tarkastelussa olivat niin tykätyimmät seurakunnat Facebookissa (n=21) kuin seurakuntayhtymätkin (n=10), seuratuimmat kirkollisten henkilöiden (n=12) ja seurakuntien/hiippakuntien (n=7) Twitter-tilit sekä seurakuntien Instagram-tilit (n=2). Tilastoinnissa on käytetty alla linkin takana olevia Somempiseurakunta-sivuston listauksia. Kokonaiskirkollisia toimijoita, kuten järjestöjä ja kirkollisia medioita, ei ole tilastoitu ja Twitterin henkilötileistä mukaan on laskettu 16 seuratuimman joukosta 12 (kaikkien hiippakunta ei ole tiedossa).

Yhteensä tilastoinnissa on mukana 51 suosituinta sometiliä. Ne jakaantuvat hiippakunnittain seuraavasti:

1. Helsinki 18
  2. Espoo 8
  3. Turku 7
  4. Tampere 6
  5. Kuopio 5
  6. Lapua 3
  7. Porvoo 2
  8. Oulu 2
  9. Mikkeli 0

Seuraavasssa yhteenveto Somempiseurakunta.com-sivuston listauksista, joita on käytetty hiippakuntatilastoinnin pohjana:

Tykkäyksen ja seuraamiset eivät välttämättä ole koko totuus, vaan usein laatu voi päihittää määrän. Tämä on hyvä muistaa esimerkiksi Mikkelin hiippakunnassa, joiden sivustoja ei tässä tilastoinnissa yltänyt 51 suosituimman joukkoon.

Olemme listanneet vertailukohdaksi myös muiden kuin luterilaisten kirkkokuntien, yhteisöjen, medioiden ja järjestöjen valtakunnallisia sivuja. Esimerkiksi Helsingin Saalem -seurakunnalla on enemmän tykkääjiä kuin luterilaisten tykkäyskärjellä Espoon tuomiokirkkoseurakunnalla. Luterilaisista seurakuntayhtymistä vain Espoon seurakunnat pärjää Helsingin Saalemia paremmin. Tästä listaukseen.

Jouluradio on edelleen kirkollisten Facebook-sivustojen ylivoimainen ykkönen, suurin nousija tykkääjämäärältään on vuosi sitten aloittanut pääkaupunkiseudun seurakuntien verkkomedia Valomerkki. Tästä kirkollisten medioiden ja järjestöjen listaan.

Espoon Tuomiokirkkoseurakunta on luterilaisten seurakunnallisten Facebook-tilien tykkäyskuningas. Kakkonen on Nokian seurakunta. Eniten uusia tykkääjiä kerännyt seurakunta on listalle suoraan sijalle viisi nuoseva Ylivieska. Tästä luterilaisten seurakuntien listaukseen.

Luterilaisten seurakuntayhtymien hallinnoimien Facebook-sivujen tykkääjämäärissä ei ole suuria yllätyksiä. Lahden yhtymän kasvupyrähdys  on huomionarvoinen. Tästä tarkempiin tuloksiin

Kirkon Twitter-tili on ylittänyt viidentuhannen seuraajan rajan. Tällä hetkellä yhteensä yhdeksän kirkollista henkilöä on saavuttanut Twitterissä kahden tuhannen seuraajan rajan. Tästä listaukseen.

Kirkollisen Instagram-tilaston kärkikaksikko on kasvanut hyvässä tahdissa. Helsinkiläinen Pakilan seurakunta on rynnistänyt seuraajaluvuissaan. Pääkapunkiseudun seurakuntien Valomerkki.fi -on myös vahvassa myötätulessa.Täältä löydät koko listan.

Somempiseurakunta.com on myös ottanut kyselyn avulla selvää, kuka on Suomen luterilaisen kirkon piirissä keskeisin somevaikuttaja. Kyselyssä eniten mainintoja sai Tampereen seurakuntien kehittämistyön asiantuntija Jussi Laine. Täältä löydät kaikkien mainittujen nimet ja osan perusteluista.

Tilaa innostava ja asiantunteva Somempi seurakunta -koulutus tästä!

Yksi kommentti artikkeliin ”Helsingin hiippakunta sometilastojen kärkijyrä

1. Hei,

Olisi kiva, että näin vanhaankin juttuun voisi korjata kohtaan ”Luterilaisista seurakuntayhtymistä vain Espoon seurakunnat pärjää Helsingin Saalemia paremmin.” Espoon seurakuntien tilalle Tampereen seurakunnat.

Terveisin
    Sami Tampereelta