Ilmainen ekirja: Pop-up-kirkko on nyt julki!

Emme voi mitään. Kirkko muuttuu. Muuttuuko se hyvään suuntaan. Emme tiedä. Mutta jos emme muuta ja muutu aktiivisesti, kuolemme.

Nyt puhuvat kirkolliset muutoksentekijät. He, jotka pistivät itsensä likoon. Saivat kenties osakseen paheksuntaakin. Mutta onnistuivat luomaan toiminnallaan jotakin uutta, ehkä pysyvääkin.

Tämä on ensimmäinen ekirja, joka käsittelee kirkollista pop-up-kulttuuria. Miten ja miksi seuraavat ”hullut” ideat syntyivät: Festariehtoollinen, Hääyö, Aamukaste, Kirkkokaljat ja Futiskirkko. Miten ideat etenivät toteutukseen? Oliko vastustusta? Kuka kannusti? Mikä lopulta johti siihen, että syntyi pysyvää, tavoittavaa toimintaa?

Luovuus ja rohkeus. Miten niille voisi antaa kirkossa lisää tilaa? Voiko omassa seurakunnassani tapahtua jotakin uutta, sellaista joka voi levitä muihinkin seurakuntiin, koko kirkkoon, seurakuntalaisten parhaaksi. Kyllä voi, kirja vastaa – ja kertoo miten se tapahtuu. Kirjaan on haastateltu kirkollisen pop-up-kulttuurin keskeiset vaikuttajat piispa Teemu Laajasalosta alkaen aina ostaripappin näkökulman kautta ja paikallisseurakunnan vapaaehtoiseen ajatuksiin asti.

Kirja on kirjoitettu helppolukuisen oppikirjan tyyliin. Tästä voit oppia ja saada uusia, kaivattuja ideoita ja rohkeutta ideointiin. Kirja on omistettu edesmenneen pastori Heikki Lepän muistolle. Pop-up-kirkko on jaossa ilmaisena e-kirjana osoitteessa:

Kirja on saanut Helsingin seurakuntayhtymän Luther Plus -innovaatiotukea. Kirjan on kirjoittanut toimittaja Salla Ranta. Ohjaustyöryhmän puheenjohtajana on toiminut sosiaalista mediaa kirkossa käsittelevän kirjan Somempi seurakunta (Kirjapaja 2016) kirjoittaja, tuottaja Jan Ahonen.

Lisätiedot: jan.ahonen@evl.fi

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )